18 Kasım 2013 Pazartesi

Film: The Grey - Joe Carnahan

Merhabalar,

Haftasonu soğuk algınlığının verdiği halsizlikle evden dışarı çıkacak enerjiyi bir türlü bulamadım kendimde. İş böyle olunca da izlemek istediğim filmleri sıraladım ve işte ilk izlediğim:

The Grey (Gri Kurt)


  • Vizyon tarihi
 (1s 57dk
  • Yönetmen:
Joe Carnahan
  • Oyuncular:
Liam Neeson, Dallas Roberts, Frank Grillo
  • Tür
Aksiyon , Macera , Dram
  • Ülke
ABD



Özet & detaylar



Yapımcı, senarist ve yönetmen Joe Carnahan'ın son filmi olan yapımın baş rolünde en son Kimliksiz filminde Dr. Martin Harris rolüyle seyrettiğimiz karizmatik aktör Liam Neeson var. Amerika'da 2012 Ocak'ın da gösterime girmesi planlanan filmin senaryosunu ise Joe Carnahan, Ian Mackenzie Jeffers ile beraber kaleme almış.Alaska'da petrol sondajında çalışmak için görevlendirilen bir ekip, uçaklarının düşmesi sonucu bölgenin vahşi ve ıssız bir alanında mahsur kalırlar. Grubun başı olan Ottway (Liam Neeson), ekibin vahşi doğada aç kurtlara karşı hayatta kalabilmesi için elinden geleni yapmak zorundadır. Hem kaza sonrası aldıkları ölümcül yaralar, hem de insanı donduran hava koşulları karşısında kurtlara yem olmadan buradan kurtulabilecekler midir? 



Benim görüşlerim;

Klasik Hollywood filmlerinden farklı bir film. Aksiyon var ama farklı şekilde bir aksiyon, yani bu filmde aksiyon; heyecan olsun diye değil de, şartların zorluğunu göstermek için kullanılmış daha çok. Hollywood' un aksiyon filmlerinde karakterler uçar kaçar, insanüstü hareketler yapar, tehlikeli durumlardan paçayı sıyırırlar genelde. Bu filmde durum pek öyle değil, bu filmde aksiyon yapan ölmekten beter oluyor.
Zaten ısrarla karakterlerin insani yönlerine vurgu yapılmış filmde. Kiminin kaybettiği kardeşi, kiminin kızı, kiminin eşi falan filan. Zaten filmin uyarlandığı orijinal kısa hikayenin adi Ghost Walker. 

Bunlar dışında filmde en çok görüntülerin güzelliği beni kendini çekti. Karla kaplı bir dağ başında hayatta kalma mücadelesi..

Beklentileri karşılamayacaktır belki ama sırf görüntüler için bile izlenmeye değer bir film diye düşünmekteyim..

3 yorum:

ben-ce dedi ki...

ben çok beğenmiştim bu filmi

Adsız dedi ki...

Benim de çok beğendiğim bir filmdi.
Özellikle finali çok anlamlıydı.

Unknown dedi ki...

merhaba bloğunu yeni keşfettim.beni çook etkilemişti bu film bir çok aksiyon filminn aksina akabinde üzerinde düşünmüştüm epey.
Çok sevdim bloğunu hemen de takibe aldım :) Bende blog yazıyorum bana da beklerim pisilimisili.blogspot.com adresim :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...